Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 13 νέα επενδυτικά σχέδια


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης για τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) επί πλέον 13 επενδυτικών σχεδίων, τα οποία υποβλήθηκαν προς γνωμοδότηση για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3908/1 και απεστάλη η θετική γνώμη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Με αφορμή τις νέες εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, όπως η ίδρυση μονάδων φυτικής παραγωγής (επέκταση θερμοκηπιακών καλλιεργειών με αξιοποίηση γεωθερμίας ή ίδρυση των μονάδων ζωικής παραγωγής (μονάδες εκτροφής ζώων, σαλιγκαροτροφίας κ.ά), η επέκταση και εκσυγχρονισμός μονάδων συσκευασίας, τυποποίησης και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων κ.ά αποτελούν προτεραιότητα για την άμεση και βιώσιμη ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας.
Το ΥπΑΑΤ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες αυτές αλλά και στην απαίτηση των επενδυτών για άμεση απόφαση για την έγκριση ή μη των επενδυτικών σχεδίων επιταχύνει κατά τον δυνατόν τις αξιολογήσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας υλοποίησης των επενδύσεων.
Από την ποικιλομορφία των επενδυτικών σχεδίων προκύπτει το σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις που προσελκύει ήδη ο πρωτογενής τομέας.
Οι επενδύσεις αυτές αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της χώρας όπως η γεωθερμία, η ποιοτική παραγωγή, κλπ και θα βοηθήσουν τις ελληνικές εξαγωγές που ήδη εμφανίζουν επιτυχίες αλλά και θα υποκαταστήσουν και εισαγωγές προϊόντων βελτιώνοντας το ισοζύγιο πληρωμών».