Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χαρούμενο & ευτυχισμένο το 2014

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Κάθε νέο έτος που προστίθεται στη ζωή μας είναι ευλογία του Θεού και πρέπει να το δεχόμαστε ως μια νέα ευκαιρία για να απολαύσουμε τα υλικά και πνευματικά αγαθά της ζωής αυτής, αλλά και να αυξήσουμε την πίστη μας προς το Θεό και την αγάπη μας προς την Εκκλησία, για να είμαστε άνθρωποι του Θεού.

Ελπίζουμε ότι θα είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2014 και αισιοδοξούμε για το νέο ξεκίνημα που μας περιμένει.

Είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε περισσότερη πίστη στο Θεό της Αγάπης, που δεν άφησε και δεν θα αφήσει ποτέ τον άνθρωπο ἐρμαιο των λαθών και των παθών του.

Για να αποκτήσουν οι ευχές που ανταλλάσσουμε νόημα και αξία είναι αναγκαίο να αλλάξουμε νοοτροπία, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά.

 
Αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν δούμε με πνευματικό ήθος τόσο το χρόνο όσο και τη ζωή μας, εάν δεν αφήσουμε το Χριστό να δώσει με τον τρόπο και το θέλημά Του τις απαντήσεις που αναζητούμε, εάν δεν εμπιστευθούμε το έλεός Του, το οποίο μας καταδιώκει «πάσας τας ημέρας της ζωής ημών» (Ψαλμ. 33).
Αυτή η αλλαγή ας είναι και η ευχή για όλους!

Ευχόμαστε η νέα χρονιά, το 2014, να γίνει χρονιά αφετηρίας για δικαίωση των προσδοκιών μας και να υπερβούμε τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες, έχοντας υπομονή, επιμονή, δημιουργικότητα, αισιοδοξία και ελπίδα για καλύτερες ημέρες.