Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση θέλει τρεις τηλεοπτικούς και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς να έχει η νέα ΕΡΤ;


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται ανένδοτος στην απόφασή του να παραμείνει το λουκέτο στην ΕΡΤ ‹‹πάσει θυσία››, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ομιλία του στο Ναύπλιο.
Την ίδια ώρα, διάφορες πηγές προαναγγέλλουν ότι τελικά θα προχωρήσει το σχέδιο της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα αντικαταστήσει την κλειστή, πλέον, ΕΡΤ, ενώ διαρρέουν πληροφορίες για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και το προσωπικό που θα περιλαμβάνει το νέο σχήμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, τη Δευτέρα η κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει ότι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα δημιουργήσει:
Τρία τηλεοπτικά κανάλια: Το ένα θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, με ειδήσεις, ενημερωτικές και ιστορικές εκπομπές. Το άλλο θα είναι δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσω διαδικτύου.
Επίσης, θα δημιουργήσει τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς: Ο πρώτος θα είναι αθλητικού χαρακτήρα, ο δεύτερος ενημερωτικού και ο τρίτος πολιτιστικού.
Ο νέος φορέας θα απασχολεί γύρω στα 800 άτομα με στόχο να μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος κατά 50%, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σιμός Κεδίκογλου δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση ή σχόλιο επί του θέματος, βάσει όσων γνωρίζουμε.