Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σπορά καλαμποκιού-παλιές ποικιλίες


Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C
Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο
Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά
Ημέρες βλάστησης: 5-20
Μεταφύτευση: Άμεση σπορά
Ωρίμανση: 100-130 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία

 
Παλιές ποικιλίες

Hickory King White Corn
Ωρίμανση: 85-115 ημέρες
Αργής ανάπτυξης πολύ ψηλό μεγάλο καλαμπόκι 17-20 πόντους. Κατάλληλο για ψήσιμο, χυλό, αλεύρι.
Ο φλοιός του είναι πιο σφιχτός από τις περισσότερες ποικιλίες και για αυτό έχει εξαιρετική προστασία από σκαθάρια και σκουλήκια. Έχει καλή αντοχή στην τύφλωση των φύλλων.

Bloody Butcher Corn
Ωρίμανση: 120 ημέρες
Αργής ανάπτυξης μεγάλο κόκκινο καλαμπόκι 20-25 πόντους. Κατάλληλο για ψήσιμο, χυλό, αλεύρι.

Country Gentleman
Ωρίμανση: 92 ημέρες
Πολύ γευστικό γλυκό καλαμπόκι 20 πόντους. Παραμένει στο στάδιο του γαλακτώματος περισσότερο από άλλες ποικιλίες και το κάνει ιδανικό για ψήσιμο.
Έχει αντοχή στην καπνιά του καλαμποκιού.