Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αναμένεται να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για αποκρατικοποιήσεις


Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ και τον ΟΠΑΠ, ενώ έχει προγραμματιστεί να υπάρξει και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΕΥΑΘ.
Ειδικότερα, και σε ότι αφορά τη ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, από το ΤΑΙΠΕΔ η ημερομηνία που έχει καθοριστεί για να υπάρξουν οι δεσμευτικές προσφορές είναι η 29η Απριλίου και εκτιμάται ότι ο σχετικός σχεδιασμός θα εκτελεστεί κανονικά και οι υποψήφιοι επενδυτές θα διεκδικήσουν την εταιρεία φυσικού αερίου.

Επίσης, μέσα στον Απρίλιο ανάμενεται να υπάρξει απόφαση για το ποιοι από τους ενδιαφερομένους θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.
Παράλληλα, εξελίσσονται οι διαδικασίες για την έναρξη της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και για την παραχώρηση λιμανιών και μαρίνων, καθως επίσης και των Οργανισμών Λιμένων της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά (ΟΛΘ και ΟΛΠ).
Τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα υπάρξουν συναντήσεις των ελεγκτών της τρόικας με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο ζήτημα των αποκρατικοποίησεων.