Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διαδικτυακή Έκδοση Βεβαιώσεων Συντάξεων για τους Συνταξιούχους του ΟΓΑ


Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, το τρέχον έτος 2013 που αφορά στα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012 θα εκδίδονται για πρώτη φορά διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα έχουν την δυνατότητα να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας, μεταβαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ.
Η διαδικασία εκτύπωσης των βεβαιώσεων είναι απλή, στην κεντρική ιστοσελίδα του ΟΓΑ, αριστερά υπάρχει ευδιάκριτη παραπομπή «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση».

Ο συνταξιούχος θα πρέπει να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου ΟΓΑ (ΑΜΣ), που αποτελείται από 10 αριθμούς και τον ΑΦΜ και να εκτυπώσει την βεβαίωση του.
Η εφαρμογή για την «διαδικτυακή έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων» για φορολογική χρήση θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων από την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr.
Ενημερώνουμε ότι η ανωτέρω εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας – ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην διεύθυνση κατοικίας τους. Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεως τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.
Τέλος, για την διευκόλυνση των συνταξιούχων του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στην περίπτωση που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του συνταξιούχου δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα και δεν είναι δυνατή η εκτύπωση βεβαίωσης μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.