Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Βανδαλισμοί στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λίμνης


‹‹Δεν είχαν τι να κάνουν τα καλόπαιδα το βράδυ και επιτέθηκαν με μανία ενάντια στο κτίριο των σχολείων  της Λίμνης. Αφού έσπασαν την καγκελόπορτα και το σύστημα που την ανοιγοκλείνει, έσπασαν τα φώτα της αυλής, αναποδογύρισαν τους σκουπιδοτενεκέδες και εισέβαλαν σκαρφαλώνοντας στο πρώτο όροφο σε αίθουσα του γυμνασίου, αναποδογυρίζοντας έδρες και θρανία, σχίζοντας κουρτίνες, σκορπώντας τα χρώματα από το εργαστήριο εικαστικών και βάφοντας τους τοίχους με αισχρά συνθήματα. Ήδη επιλαμβάνονται οι αρχές να βρουν τους ενόχους και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα››.
Τα παραπάνω αναφέρει ρεπορτάζ του μαχητικού τοπικού ιστολογίου www.limniotikanews.blogspot.gr που καταγράφει εικόνες των κατοίκων της Λίμνης για μια καλύτερη ζωή, τις ομορφιές του τόπου και τον Πολιτισμό της περιοχής, ενώ παράλληλα αποδοκιμάζει τα κακώς κείμενα, προτείνοντας λύσεις.

Καταγγέλλοντας τους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λίμνης, ο καταγραφέας των βανδαλισμών, που υπογράφει ως Π.Β., αναφέρει ότι στο έλεος κάποιων αξιολύπητων τα απομονωμένα κτίρια, πρέπει να προστατευθούν για να δίνουν  το μόνο αντίδοτο στη βαρβαρότητα: Παιδεία.
Ο ίδιος, ως υστερόγραφο, επισημαίνει:
‹‹Επειδή οι αξιολύπητοι θα έχουν ίντερνετ και θα καμαρώνουν, διαβάζοντας αυτά για τις επιτυχίες τους, ας ψάξουν να βρουν αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για να ανοίξουν ένα σχολείο να πηγαίνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, και αυτούς που παρ' όλη την αντικοινωνική τους συμπεριφορά θα τους δώσουν χέρι βοήθειας στο ψυχιατρείο, στο ΚΕΘΕΑ και όπου αλλού χρειαστούν, για να επανενταχτούν....››
Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αρωγοί στον κόσμο της Παιδείας και του Πολιτισμού. Οι βάνδαλοι είναι αποδοκιμαστέοι.