Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Από το ΙΚΑ ηλεκτρονική πληροφόρηση για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ


Η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ για την ταυτοποίηση ενός εκ των δύο στοιχείων (ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ) προκειμένου να μην ανασταλεί η σύνταξη μηνός Μαΐου, που χορηγείται στις 29/4/2013, ισχύει έως και την Παρασκευή 5/4/2013.
Από σήμερα λειτουργεί η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), οι συνταξιούχοι μπορούν να πληροφορηθούν αν έχουν πρόβλημα με κάποιο στοιχείο (ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ) και ποιο στοιχείο θα πρέπει να πιστοποιηθεί.

Η εφαρμογή διευκολύνει τους συνταξιούχους, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουν την ταλαιπωρία με την προσέλευσή τους στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στα οποία τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα λόγω μεγάλης προσέλευσης συνταξιούχων.
Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη, στην οποία εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να δοθεί μέσα στην εβδομάδα, αντίστοιχη εφαρμογή από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), για τη διευκόλυνση και των συνταξιούχων του Δημοσίου, καθώς και άλλων Ταμείων.