Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Περιβαλλοντική αποκατάσταση ΧΑΔΑ Λιχάδας


Έγραψαν τα ΒΟΡΕΙΟΕΥΒΟΙΩΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υλοποιούμε έργα που επιλύουν τα προβλήματα των σκουπιδιών, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, αμέσως μετά την υπογραφή της ένταξης των έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη βόρεια Εύβοια στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη  2007-2013» 

Σε περιβαλλοντική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Λιχάδας προχωρά ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού. Για το σκοπό αυτό ο δήμος, με την υπ’ αριθμό Απόφαση 41/2013 της Οικονομικής του Επιτροπής, ψήφισε τη διάθεση πίστωσης 240 χιλιάδων ευρώ, όση είναι γραμμένη στον προϋπολογισμό και παράλληλα προχώρησε στη σύνταξη σχετικού ανοιχτού διαγωνισμού, τον οποίο έχει ήδη κοινοποιήσει και στο Διαύγεια.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, ανέρχεται σε 542 χιλιάδες ευρώ και αναλύεται σε: Δαπάνη Εργασιών 321.182,39 ευρώ, Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 57.812,83 ευρώ, Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+ Ο.Ε.) 56.849,28 ευρώ, Αναθεώρηση 4.805,90 ευρώ και Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) 101.349,59 ευρώ.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου

Η συνολική έκταση του χώρου του ΧΑΔΑ στη θέση «Κεραμού» έχει συνολική έκταση 38,132 στρέμματα.
Οι τεχνικές παρεμβάσεις και οι εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποκατάσταση του υπό μελέτη ΧΑΔΑ αφορούν:
-Χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του αναγλύφου
-Κατασκευή έργων τελικής κάλυψης
-Έργα μεταφροντίδας αποκατεστημένου χώρου
-Λοιπά έργα (περίφραξη, πύλη εισόδου, κτλ)
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών στο διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, έχει οριστεί η 16η Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη. Ώρα λήξης της υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 10:00 π.μ.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, αμέσως μετά την υπογραφή της ένταξης του προαναφερόμενου έργου, καθώς και του έργου αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αρτεμισίου, για χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη  2007-2013», δήλωσε τα εξής:
«Εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 607 χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων  στην βόρεια Εύβοια.
Αξιολογούμε και εντάσσουμε προτάσεις των δήμων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα που θα επιλύουν τα προβλήματα των σκουπιδιών και θα λειτουργούν προσθετικά για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της προστασίας της δημόσιας υγείας».