Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Θερμή ανταπόκριση των δημοτών Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας στο κάλεσμα των Νοσοκομειακών Γιατρών της Εύβοιας και της Λαϊκής Επιτροπής Κηρίνθου για δωρεάν εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου


Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Εύβοιας σε συνεργασία με τα δραστήρια μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κηρίνθου, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή (24 Μαρτίου) - με απόλυτη επιτυχία - μια πολύ όμορφη ανθρωπιστική δράση ΥΓΕΙΑΣ για τους δημότες Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε περισσότερους από 100 κατοίκους της περιοχής.
Τόσο το επιστημονικό δυναμικό που ανταποκρίθηκε εθελοντικά με ζεστασιά σε αυτό τον ιερό σκοπό της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, όσο και η Λαϊκή Επιτροπή της Κηρίνθου απέδειξαν πως με συλλογική προσπάθεια θέληση και κουράγιο - έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου - κατάφεραν να κάνουν ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα ώστε να συνεχίσουν τις εξορμήσεις και σε άλλα Κέντρα Υγείας σε όλη την Εύβοια.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, πολλοί συνάνθρωποι μας - σχεδόν όλων των ηλικιών - κατέκλυσαν τους διαδρόμους του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, για να εξεταστούν δωρεάν από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Το άξιο ιατρικό κλιμάκιο αποτέλεσαν ο Επικεφαλής της αποστολής - Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Ευβοίας (Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ.) - Ορθοπεδικός - Επιμ. Α΄ Ορθοπ/κου Τμ. Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Αντώνιος - Πάρις Σώτος,  ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Γεώργιος Χαλιώτης, ο Δ/ντης του Πνευμολογικού κ. Στυλιανός Ποδάρας, ο Δ/ντης της Ουρολογικής κ. Γεώργιος Καραμαλλής, ο Ειδικευόμενος της Γενικής Ιατρικής και μέλος της 3μελούς του ΓΝΝΧ κ. Παύλος Αϊβαζίδης και η Ειδικευόμενη της Παθολογίας και Ταμίας της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ. κ. Μαρία Κυτίνου.

Ήταν όλοι εκεί, με σεβασμό και αγάπη πάνω από όλα στον ΑΝΘΡΩΠΟ, δίνοντας τη δική τους ηχηρή απάντηση στα σχέδια απογύμνωσης και απαξίωσης της πολιτείας στη Δωρεάν Δημόσια Υγεία.
Πολύτιμη σε αυτή την προσπάθεια και η συνεισφορά του ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου και του Δ/ντη κ. Γεώργιου Μοίρου, ο οποίος υποστήριξε από την πρώτη στιγμή αυτή τη δράση, παρέχοντας την καλύτερη φιλοξενία για όλους!
Τους ασθενείς καλωσόρισε ο κ. Σώτος, αφού τους ενημέρωσε σχετικά με την πρωτοβουλία της ΕΙΝΝΕΥΒ και το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στη Δωρεάν Υγεία. Μίλησε για τη συνέχεια της προσπάθειας και ευχαρίστησε από καρδιάς τη Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου για την εξαιρετική συνεργασία και το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην περιοχή.
Από τις 11:00 το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι κράτησε η διαδικασία εξέτασης από κάθε ειδικότητα (ανά 30 άτομα σε κάθε ιατρείο). Οι επιστήμονες ασχολήθηκαν λεπτομερώς με τους ασθενείς και συνέστησαν κάποιες απαραίτητες εξετάσεις που μπορούν να ακολουθήσουν.
Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Εύβοιας για την πολύτιμη δράση που έχει ξεκινήσει με επιτυχία η ΕΙΝΝΕΥΒ
Ο κ. Σώτος μας ενημέρωσε για το χρονικό αυτής της προσπάθειας με πρώτο σταθμό στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου στη βόρεια Εύβοια.
«Πριν από ένα μήνα έγινε παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής των κατοίκων στη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Χαλκίδας. Έτυχε να βρίσκομαι και εγώ εκεί και αφουγκράστηκα με προσοχή τα προβλήματα τους.
Ασπαστήκαμε με ευαισθησία τα όσα ακούσαμε και κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Θέσαμε προτεραιότητα να βοηθήσουμε - από την πλευρά μας - με όλες μας τις δυνάμεις, σε μια δύσκολη εποχή για το ΕΣΥ».
«Μια γροθιά όλοι για το καλό του τόπου μας, με κοινό αγώνα και συλλογική προσπάθεια», δηλώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου
Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κηρίνθου (της πρώτης Επιτροπής Κατοίκων που έχει συστηθεί σε όλη τη Βορειοκεντρική Εύβοια) με πλούσια προσφορά στους δημότες και τον τόπο, θα συνεχίσουν τον αγώνα.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό το κάλεσμα μας στο Κέντρο Υγείας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, θα γίνουμε μια γροθιά και θα παλέψουμε. Καλούμε περισσότερο κόσμο να έρθει μαζί μας και από κοινού να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή, τη ζωή που μας αξίζει!».
Δυναμικό παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου κ. Βασίλης Καρατζάς, ο οποίος είναι και μέλος στη Λαϊκή Επιτροπή.
«Δίνουμε αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή μας. Προσπαθούμε μαζί με τους γιατρούς να βοηθήσουμε πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική καθώς όλοι αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων εξαιτίας της απάθειας του πολιτικού συστήματος. Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι! Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ουσιαστικά υπολειτουργεί εδώ και χρόνια. Η κατάσταση που επικρατεί εδώ είναι τριτοκοσμική και επιτέλους η πολιτεία πρέπει να λάβει κάποια μέτρα. Δεν πρέπει να παίζουν οι πολιτικοί με τις ζωές μας, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, φτάνει πια η κοροϊδία. Η επαρχία πεθαίνει! Τι έκαναν οι βουλευτές του Νομού μας τόσα χρόνια;» είπε ο κ Καρατζάς.
Συνομιλώντας στους διαδρόμους με τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της δωρεάν εξέτασης, αφουγκραστήκαμε για άλλη μια φορά τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποι μας στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας και το πόσο αναγκαίες είναι για όλους αυτές οι ανθρωπιστικές κινήσεις
αλληλεγγύης. Πολλοί ασθενείς, κυρίως της τρίτης ηλικίας δήλωσαν ανήμποροί να επισκεφθούν  - πλέον - ιδιώτες γιατρούς καθώς οι συντάξεις τους δεν επαρκούν ούτε για την καθημερινή τους επιβίωση. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και νιώθουν πολύ αδύναμοι - οικονομικά - να τα αντιμετωπίσουν.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, κάνοντας μια προσεχτική βόλτα σε όλους τους χώρους, διαπιστώσαμε και απαθανατίσαμε με το φακό μας τραγικές ελλείψεις υποδομικές - και ως προς την κάλυψη του προσωπικού - με χειρότερη όλων αυτή του μοναδικού ασθενοφόρου, το οποίο όπως μας είπε χαρακτηριστικά  - ένας από τους οδηγούς - «υπολειτουργεί… και κινείται σπρώχνοντας...». Όμως μετά από σημερινή παρέμβαση του Προέδρου της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ. κ. Σώτου παραχωρήθηκε ένα ασθενοφόρο (βοηθητικά) από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μέχρι να επισκευαστεί αυτό του Μαντουδίου.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Αποκλειστικό) / ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου