Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια


Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και έκφρασης σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Η Επανάσταση του 1821 προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό, ενέπνευσε, συγκίνησε και εξακολουθεί να δημιουργεί σκέψεις για τη δύναμη της συλλογικότητας, της πίστης σε ιδανικά, του πάθους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σε μέρες όπως αυτή έχει νόημα να αναλογιζόμαστε παραδείγματα γενναιότητας και πατριωτισμού.  Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν  μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας.
Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, άλλα μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις. Για να υλοποιηθούν, χρειάζεται ενότητα πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά.