Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2012


Από αύριο θα αρχίσουν οι πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, καθώς ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου.
Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 72 ευρώ το στρέμμα έναντι 70,5 ευρώ το στρέμμα που ήταν πέρυσι.
Οι πληρωμές αφορούν  49.738 δικαιούχους και τα ποσά που θα χορηγηθούν θα ανέλθουν στα 192,8 εκατομμύρια ευρώ.

Τα σχετικά αρχεία πληρωμής στάλθηκαν σήμερα, όπως είχε ανακοινωθεί, στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Με αφορμή την πληρωμή των δικαιούχων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την ολοκλήρωση και της πληρωμής αυτής, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ (193 εκατομμύρια ευρώ συνδεδεμένη, 21 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα de minimis, 81,3 εκατομμύρια ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου και 12,3 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ) από τα μέσα Φεβρουαρίου είναι διαθέσιμα στους παραγωγούς για να προγραμματίσουν έγκαιρα τις καλλιέργειες της τρέχουσας χρονιάς, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των εκμεταλλεύσεων. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής γεωργίας και η στήριξη της παραγωγής, μέσα και από τη σωστή διαχείριση και  με διαφάνεια στην  καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων».