Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Διευκολύνσεις-ανάσα ζωής σε επιχειρήσεις από το ΕΤΕΑΝ


Διευκολύνσεις σε παλιά δάνεια-Χορηγήσεις νέων δανείων-Χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων. Σε αυτό το τρίπτυχο στηρίζει τα προγράμματά του το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), δίνοντας ανάσα ζωής σε δεκάδες χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σχετικά ενημερώνουμε ότι θεσμοθετήθηκε πρόσφατα η δυνατότητα επιμήκυνσης μέχρι το Μάιο του 2014 της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν με εγγύηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα στις τράπεζες από όπου είχαν πάρει το δάνειο και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, τότε η διάρκεια αποπληρωμής επιμηκύνεται.
Επισημαίνεται ότι τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ, εκτός από διευκολύνσεις σε παλιά δάνεια, αφορούν Κεφάλαια κίνησης, Ταμείο Εγγυοδοσίας, δάνεια από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Εγγυήσεις για έκδοση εγγυητικών επιστολών και Ταμείο Εγγυοδοσίας για την αλιεία.
Το ΕΤΕΑΝ εξασφαλίζει χαμηλότοκα δάνεια και χρηματοδοτικές εγγυήσεις προς λειτουργούσες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για τη δημιουργία νέων, συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ.