Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Είναι παράλογο να πληρώνουν οι αγρότες το φόρο ρύπανσης της ΔΕΗ, ισχυρίζεται ο Αθανάσιος Τσαυτάρης


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης προτίθεται να ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση να μην πληρώνουν οι αγρότες το φόρο ρύπανσης της ΔΕΗ.
Ο κ. Τσαυτάρης ισχυρίζεται ότι είναι παράλογο να πληρώνουν οι αγρότες το φόρο αυτό, καθώς μέσω των δεντροκαλλιεργειών και των άλλων καλλιεργειών τους παράγουν οξυγόνο και ταυτόχρονα μειώνουν τις ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επιδιώξει, παράλληλα, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στους αγρότες να γίνει το συντομότερο και μάλιστα πριν την έναρξη της ανοιξιάτικης καλλιεργητικής περιόδου, με το επιχείρημα ότι τώρα οι αγρότες χρειάζονται να πάρουν τα χρήματα αυτά.
Τέλος, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δόθηκε εντολή, προκειμένου να ενισχυθούν οι νέοι αγρότες, να υπολογιστούν τα χρήματα που έχουν περισσέψει από το σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων αγροτών και στη συνέχεια να δοθούν στο σύνολό τους στους νέους αγρότες.