Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πτώση 7% παρουσίασαν οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων το 2012


Σύμφωνα με τον δείκτη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και ο οποίος υποχώρησε το Δεκέμβριο για τρίτο διαδοχικό μήνα, οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν κατά 7% το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Όπως διευκρινίζει ο FAO, για το 2012 ο δείκτης έφτασε στις 212 μονάδες, δηλαδή χαμηλότερα απ’ ότι το 2011, κυρίως λόγω της υποχώρησης των παγκόσμιων τιμών της ζάχαρης, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των ελαίων.
Το γεγονός ικανοποιεί τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ καθώς, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά βλέπει να απομακρύνεται έτσι κάθε κίνδυνος παγκοσμίως να εκδηλωθεί επισιτιστική κρίση.