Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Συνεδριάζει το Eurogroup για το ελληνικό πρόβλημα χρέους


Με στόχο να βρεθεί οπωσδήποτε λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρέους θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, το Eurogroup , έχοντας τη βεβαιότητα ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα χρονικά περιθώρια καθώς η Ευρωζώνη πλέον, υπό τις παρούσες περιστάσεις, δεν μπορεί να αντέξει ένα ‹‹ατύχημα›› που θα επιφέρει χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των  αντιμαχόμενων πλευρών, η Γερμανία θα επιδιώξει να υπάρξει μια συμβιβαστική συμφωνία που θα αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, προκειμένου να ‹‹ανάψει το πράσινο φως›› για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι η συμφωνία αυτή δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει ‹‹νόθα›› στοιχεία ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς κάτι τέτοιο, άλλωστε, δεν το επιτρέπει το καταστατικό του.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, το ΔΝΤ θα επιζητήσει η λύση που θα δοθεί, οπωσδήποτε, να μην περιλαμβάνει στοιχεία δημιουργικής λογιστικής και θα θέσει και πάλι το ζήτημα της αναγκαιότητας νέου κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους ως τη μόνη λύση που διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.