Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μπορούμε να κάνουμε ομορφότερες τις φετινές γιορτές και να στηρίξουμε το τοπικό εμπόριο


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη
 
Η βόρεια Εύβοια διέρχεται μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, καθώς όλοι μας μέρα με τη μέρα χάνουμε από λίγα έως πάρα πολλά.
Η εμπορική δραστηριότητα είναι πλέον ο σημαντικότερος τομέας οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας, όχι μόνο ως οικονομικός πόρος αλλά και ως τρόπος αντιμετώπισης της αλματωδώς αυξανόμενης ανεργίας, λόγω οικονομικής κρίσης.

Είναι η εμπορική δραστηριότητα, επιπλέον, ο τομέας που συνδυάζεται στον τόπο μας εξαιρετικά με τον τουριστικό και τον αγροτικό τομέα. Όμως, δυστυχώς, την περίοδο αυτή ο τουριστικός τομέας με εξαίρεση την Αιδηψό, αλλά και ο τομέας της αγροτικής παραγωγής έχουν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη δραστηριότητα.
Οφείλουμε γι’ αυτό, όλοι όσοι είμαστε εκφραστές μέσων ενημέρωσης ή κοινωνικών ομάδων, είτε μικρών είτε μεγάλων, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μη καταστραφεί το τοπικό εμπόριο. Η συνέχιση λειτουργίας της αγοράς είναι το οξυγόνο για την επιβίωσή μας.
Εν όψει των επερχόμενων εορτών, κυρίως Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο στολισμός των τοπικών πόλεων και κωμοπόλεων και μάλιστα των κατά τόπους εμπορικών δρόμων επιβάλλεται από τις δημοτικές αρχές να πραγματοποιηθεί το δυνατόν το συντομότερο και αρτιότερα, ενώ είναι επιβεβλημένη και η έγκαιρη και επαρκής φωταγώγηση των σημαντικότερων εμπορικών δρόμων.
Επιπρόσθετα, οι διοικητές των τοπικών αστυνομικών τμημάτων πρέπει από τώρα να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες, για αυξημένη αστυνόμευση της αγοράς, τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απομάκρυνση των παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών, ιδίως από τα πεζοδρόμια και τους δρόμους σε όλη την έκταση των κατά τόπους αγορών.
Ακόμη, να δοθεί ειδική μνεία για τους συνανθρώπους μας, Α.μ.ε.α., ούτως ώστε οι διαβάσεις διέλευσής τους να είναι ΠΑΝΤΑ ελεύθερες για χρήση και όχι κατειλημμένες από οχήματα είτε φραγμένες από διάφορα αντικείμενα. Επίσης, να μένουν ελεύθερες οι καθορισμένες θέσεις στάθμευσης των οχημάτων τους.
Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις φετινές γιορτές καλύτερες και ομορφότερες για την περιοχή μας και το αγοραστικό κοινό, στηρίζοντας τον εμπορικό κόσμο.