Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνέδριο δίνει τη δυνατότητα σε αγρότες να συμμετέχουν σ’ ένα καινοτόμο δίκτυο ανάπτυξης


Το συνέδριο έχει σαν στόχο την οργάνωση της δικτύωσης των αγροτικών προϊόντων, μέσα από σύγχρονα συλλογικά επιχειρηματικά σχήματα και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στα Καμένα Βούρλα.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει προσπάθεια καταγραφής θεσμοθετημένων ή υπό σύσταση μικρών συλλογικών και ιδιωτικών σχημάτων από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, το συνέδριο αποτελεί μια σημαντική ενέργεια ενάντια στο κλίμα εσωστρέφειας και ανασφάλειας της εποχής, καθώς αναπτύσσει παράλληλα οικονομικές συνέργειες με συσσώρευση γνώσης, έρευνας και καινοτομίας, μέσω του δικτύου συνεργασίας μεταξύ των αγροτών.
Η δημιουργία του δικτύου θα δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε χιλιάδες αγρότες να συνεργαστούν μεταξύ τους σε ένα πρωτόγνωρο σύστημα με τεράστια δυναμική, αναδεικνύοντας την ταυτότητά τους μέσα από τα προϊόντα τους, ώστε να καθίσταται δυνατό να αποφασίζουν οι ίδιοι για την τιμή πώλησης των προϊόντων τους.