Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Παραμένει ο σχεδιασμός ανασχηματισμού


Ο σχεδιασμός ανασχηματισμού φαίνεται να παραμένει, παρότι η εξίσωση είναι σύνθετη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα εάν δε γίνει στον κατάλληλο χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, θα προτείνουν στο Σαμαρά στελέχη τους για κυβερνητικές θέσεις, αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης και τον τερματισμό των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από στελέχη του.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση πολιτικά στελέχη, όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ θα ζητήσει να παραμείνουν στη θέση τους οι σημερινοί υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα προτείνει στελέχη, όπως ο Γιάννης Πανούσης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Νίκος Μπίστης και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ θα ζητήσει να παραμείνει υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αντώνης Μανιτάκης.
Αυτή την ώρα, οι δύο πρόεδροι δεν έχουν αποφασίσει αν οι ίδιοι θα δεχτούν να αναλάβουν θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση.