Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στην Αθήνα η καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ


Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας είναι μείζονος σημασίας και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί από κανέναν μας.
Τα αποτελέσματα της επίσκεψής της θα φανούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η Γερμανία δίνει τον τόνο των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στην Ευρωζώνη και γενικότερα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα είναι γι’ αυτό σημαντικό το μήνυμα που θα στείλουμε σήμερα ως χώρα σ’ όλο τον κόσμο από τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μέρκελ, κατά των επώδυνων μέτρων.
Το μήνυμα του ελληνικού λαού θα είναι ισχυρότερο στην περίπτωση που τα συλλαλητήρια διεξαχθούν κατ’ ειρηνικό τρόπο και αποφευχθούν τα κάθε λογής παρατράγουδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το μεσημέρι.
Το αεροσκάφος που θα την μεταφέρει θα προσγειωθεί στις 13.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στο αεροδρόμιο θα την υποδεχθεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο επίσημης τελετής.
Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 14:15 η επίσημη συνάντηση και θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
Στις 16:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Αντώνη Σαμαρά, θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
Η καγκελάριος κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει αμέσως μετά για το αεροδρόμιο.