Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι

H Ομοσπονδία Τύπου Ελλάδας καλεί τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στον Τύπο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα Ραδιοφωνικά, στα Τηλεοπτικά, στα Ηλεκτρονικά και στα άλλα ΜΜΕ, να πάρουν μέρος αποφασιστικά στις ενωτικές απεργιακές κινητοποιήσεις της και συγκεκριμένα :
■Στην 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου 2012, και
■Στην 4ωρη στάση εργασίας από 11.00 π.μ. έως 03.00 μ.μ. της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου, με εξαίρεση τη δημοσιογραφική κάλυψη των απεργιακών εκδηλώσεων και των αιτημάτων της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας που κήρυξαν οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και των συλλαλητηρίων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν, αξιώνουν και αγωνίζονται για την ενδυνάμωση της απασχόλησης, την απόκρουση των απολύσεων και την στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τους και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
Επίσης, οι δημοσιογράφοι ζητούν να υπάρξει άμεσα αποκατάσταση της βιωσιμότητας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και επιστροφή σ’ αυτό του αποθεματικού του που << δημεύτηκε >>, μετά το κούρεμα μέσω του PSI.
Οι δημοσιογράφοι χαιρετίζουν την κήρυξη της 24ωρης Γενικής Απεργίας που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις και τη μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.
Οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ειδησεογραφικά Ηλεκτρονικά και άλλα ΜΜΕ, καλούνται με όλα τα πρόσφορα νόμιμα μέσα, τους αγώνες τους και την καθημερινή τους πρακτική, να εξακολουθήσουν να υπηρετούν το Δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης και τα συμφέροντα της Ελληνικής Κοινωνίας.
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις δήλωσαν οι Ενώσεις Συντακτών, η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ καθώς και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.