Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Επιβολή φόρου σε σπίτια, οικόπεδα και χωράφια


Εξαιρούνται από τη φορολόγηση τα χωράφια των μικρών και μεσαίων αγροτών

Οι πληροφορίες μας για επικείμενη φορολόγηση όλων των ακινήτων (θέση προγράμματος ΝΔ), με εξαίρεση την φορολόγηση των μικρών και μεσαίων αγροτών, όπως έχουμε ήδη έγκαιρα ενημερώσει από την περασμένη Άνοιξη, επιβεβαιώνονται πλήρως.
Όπως προαναγγέλλεται, σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ από το 2013 νέος φόρος που θα επιβληθεί σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, χωραφιών και οικοπέδων, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως, με στόχο ετήσια έσοδα 3 δις ευρώ.

Ο νέος φόρος, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, θα αντικαταστήσει το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (το χαρακτηριζόμενο από πολλούς << χαράτσι >> της ΔΕΗ).
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, εξαιρέσεις θα υπάρχουν για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, μικρούς και μεσαίους, όχι όμως για τους μεγαλοαγρότες-ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων, καθώς θα υπάρξει φορολόγηση για όσους είναι ιδιοκτήτες πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο στρεμμάτων.
Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου έχει πέσει, επίσης, πρόταση της ΔΗΜΑΡ για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, πλην των ναών.