Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Εύσημα στην Ελλάδα από τους ηγέτες της ευρωζώνης


Με μια θετική για την Ελλάδα δήλωση έκλεισε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης έδωσαν εύσημα στη χώρα μας μέσω της δημοσιοποίησης ενός τελικού κειμένου-δήλωσης των «17», λίγο μετά τις 04.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
Η δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης για την Ελλάδα έχει ως εξής :
«Καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν η Ελλάδα και η τρόικα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τις πολιτικές που στηρίζουν το πρόγραμμα προσαρμογής και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της συνεχιζόμενης αξιολόγησης. 
Το Eurogroup θα εξετάσει το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης υπό το πρίσμα της έκθεσης της τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Καλωσορίζουμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και επαινούμε τις αξιόλογες προσπάθειες του ελληνικού λαού. 
Ικανοποιητική πρόοδος έχει σημειωθεί, προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής. 
Αναμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.
Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πιο ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας, (να υπάρξουν) ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός δημόσιος τομέας. 
Αυτές οι συνθήκες θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πετύχει ανάπτυξη και θα διασφαλίσουν το μέλλον της στην ευρωζώνη».