Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Οι τροφές που περιέχουν λυκοπένιο μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας, οι τροφές που περιέχουν λυκοπένιο μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού για τους άνδρες. Το λυκοπένιο είναι η χημική ουσία που προσδίνει την κοκκινωπή απόχρωση σε διάφορα τρόφιμα (ντομάτες, κόκκινες πιπεριές, καρπούζι, παπάγια κ.ά.).
Οι ερευνητές υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα λυκοπένιου στον οργανισμό τους έχουν κατά 55% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους έχουν στο αίμα τους το μικρότερο ποσοστό της εν λόγω χημικής ουσίας.