Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

35,3 εκατ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους για καθεστώτα


Σε παραγωγούς διάφορων περιοχών της χώρας, και μεταξύ άλλων και της Εύβοιας, από σήμερα έως τις 10 Οκτωβρίου θα γίνουν πληρωμές για τα διάφορα καθεστώτα ύψους 35,3 εκατ. ευρώ, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις διοικητικές πράξεις καθώς και των συμπληρωματικών δικαιολογητικών που προσκόμισαν οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τα καθεστώτα που σχετίζονται με την Ενιαία Ενίσχυση του 2011.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για την Εξισωτική Αποζημίωση 2011, μετά τις 20 Αυγούστου που έγινε η 1η πληρωμή, 18.450 δικαιούχοι υπέβαλλαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά για αξιολόγηση. Όσοι από τους δικαιούχους δεν πληρώνονται και με την 2η πληρωμή με βάση την διαδικασία θα μπορούν να υποβάλλουν ένσταση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από τις 15 Οκτωβρίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Με αφορμή την 2η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2011 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Το πρόγραμμα πληρωμών της Εξισωτικής Αποζημίωσης εξελίσσεται ομαλά και όπως έχουμε δηλώσει έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις 160 εκατ. ευρώ για την πληρωμών όλων όσοι  πληρούν τις προϋποθέσεις».