Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Λύσεις για μεταφορά μαθητών, σχολικές καθαρίστριες και λειτουργικά σχολείων


Λύσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά, που ήδη άρχισε, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία μεταφοράς των μαθητών για τη σχολική χρονιά 2012-2013 παρατείνει, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τις υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς έως τις 30 Ιουνίου 2013 με παράλληλη υποχρεωτική απομείωση του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17%, μετά από συνεννόηση και με τους μεταφορείς, εξοικονομώντας περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, προχώρησε στην άμεση καταβολή πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 21 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων στους μεταφορείς, ενώ προωθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την ένταξη και της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 για τη μεταφορά των μαθητών, αμέσως μετά την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στη χώρα μας.
Όσον αφορά στο θέμα των σχολικών καθαριστριών, δόθηκε με το νόμο 4076/2012 παράταση ως το τέλος του διδακτικού έτους 2012-2013 στην αρμοδιότητα των οργάνων του υπουργείου Παιδείας να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, ώστε οι δήμοι να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν για να αναλάβουν την αρμοδιότητα αυτή από το σχολικό έτος 2013-2014.
Τέλος, κατανεμήθηκε με υπουργική απόφαση ποσό 20 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Έτσι, οι δήμοι θα πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα μερεμέτια της τελευταίας στιγμής.