Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Οι λίστες της ντροπής


Η εγχώρια κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με << αποκαλύψεις >> και αποκαλύψεις, καθώς η μια λίστα πέφτει πάνω στην άλλη και οι πολίτες έχουν μπερδευτεί.
Μέσα σε αυτήν την αποπνικτική ατμόσφαιρα, η καταγραφή των σημαντικότερων από αυτές που κυκλοφορούν έχει καταστεί αναγκαία.
Οι πιο σημαντικές λίστες που αναφέρονται είναι : 
Η πολυδιαφημισμένη λίστα των 36 (;) πολιτικών προσώπων, που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και που γι’ αυτήν πολλά γράφονται αυτές τις ημέρες.
Η λίστα των 400 ακραίων πλουσίων που αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο τη διετία 2009-2010, την οποία παρέδωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, η βρετανική κυβέρνηση στην ελληνική για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν αδήλωτα χρήματα.
Η λίστα των 2.000 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα που λέγεται ότι παραδόθηκε από την κ. Κριστίν Λαγκάρντ στις ελληνικές αρχές και σήμερα διερευνά το ΣΔΟΕ.
Η λίστα των 52.000 Ελλήνων που έβγαλαν στο εξωτερικό 22 δις ευρώ χωρίς να έχει διαλευκανθεί ποιων και πόσα αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής.
Είναι απαραίτητο, καθώς << τραβήχτηκε η κουρτίνα >>, να διεξαχθούν γρήγορα οι έλεγχοι οικονομικού περιεχομένου και να υπάρξει κολασμός όλων όσων αποδειχθούν παραβάτες.