Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα


Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της ΠΑΣΕΓΕΣ για την αυτάρκεια αγροτικών διατροφικών προϊόντων, η Ελλάδα είναι ελλειμματική σε ότι αφορά την παραγωγή στο μαλακό σιτάρι, στο κριθάρι, στις πατάτες, στα λεμόνια, στα όσπρια, στη ζάχαρη, στο χοιρινό και στο βόειο κρέας, καθώς και στο αγελαδινό γάλα.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η ελληνική παραγωγή το 2011 κάλυψε μόλις το 33,4% της ποσότητας του μαλακού σιταριού που κατανάλωσαν οι Έλληνες, το 14,27% της ζάχαρης, το 28,7% του βόειου κρέατος και το 58,18 του αγελαδινού γάλακτος.