Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αισιοδοξία στους αθλητικούς συλλόγους παρά τα προβλήματα

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Σε πολλές τοπικές κοινωνίες μια σειρά από αθλητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια αξιόλογες εμφανίσεις, προσφέροντας μέσω του αθλητισμού διέξοδο στη νεολαία.
Σε όλες σχεδόν τις ομάδες το οικογενειακό κλίμα είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που δημιουργεί συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στους παίκτες, τους προπονητές, τους διοικούντες και τα μέλη.
Ιδιαίτερα αξιέπαινο είναι το γεγονός ότι παντού επικρατεί αισιοδοξία για το μέλλον των συλλόγων, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζονται από έσοδα των ομάδων που προέρχονται από συνδρομές μελών, λαχειοφόρους αγορές, συνεστιάσεις και άλλες εκδηλώσεις, αλλά και από χορηγίες τοπικών παραγόντων.
Οι ομάδες δύσκολα θα πάρουν δημοτικές οικονομικές επιχορηγήσεις για την κάλυψη έστω μέρους των εξόδων λειτουργίας τους και συμμετοχής στις διοργανώσεις.
Οι ΟΤΑ πρέπει, ωστόσο, να προσφέρουν τη συνδρομή τους σε ότι αφορά τη βελτίωση της κατάστασης των γηπέδων, τη συντήρησή τους, κλπ και ακόμη να επιχειρήσουν, επιτέλους, να απαλλάξουν τους αθλητικούς συλλόγους, μέσω της χρησιμοποίησης οχήματος, από τα έξοδα μεταφοράς των ομάδων τους στην περιοχή.