Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Οι σαρδέλες αντικαθιστούν επάξια κάθε ζωικό τρόφιμο


Οι ταπεινές σαρδέλες είναι το ψάρι με την καλύτερη σχέση τιμής προς ω-3 λιπαρά.
Λόγω της θρεπτικής τους σύστασης μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια κάθε ζωικό τρόφιμο.

Επειδή συμβαίνει πολλοί καταναλωτές να μη γνωρίζουν τα οφέλη των ω-3 λιπαρών, διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι αυτά πουλιούνται σε κάψουλες ως φάρμακα για την πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, ενώ πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει τη σημασία τους στην πρόληψη του Alzheimer , του διαβήτη και σωρείας φλεγμονωδών παθήσεων, ανάμεσά τους και ο καρκίνος.
Οι σαρδέλες είναι εξαίρετο φαγητό όταν μαγειρεύονται ψητές, στο φούρνο, σαχανάκι με σκόρδο, τηγανητές, κλπ. Δεν είναι υγιεινό να καταναλώνονται παστές, καθώς έχουν πολύ αλάτι.