Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Η επιχειρησιακή ισχύς της Πυροσβεστικής



Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου Πυροσβεστικής, στο Σώμα υπηρετούν φέτος 14.401 άτομα, μεταξύ των οποίων 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 1.906 συμβασιούχοι.
Ο στόλος των οχημάτων της Πυροσβεστικής ανέρχεται σε 1.696 υδροφόρες, 1.619 βοηθητικά και 228 ειδικά οχήματα. Η ουσιαστική ισχύς της Πυροσβεστικής παραμένει η αυξημένη ετοιμότητα των κρατικών υπηρεσιών και των οργανισμών περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης να υλοποιούν τις σχετικές προβλεπόμενες δράσεις πυροπροστασίας και ταυτόχρονα οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών και χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.
Τονίζεται ότι για την κατάσβεση των πυρκαγιών αποφασιστικό ρόλο παίζουν οι άμεσες τηλεφωνικές ειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής στον αριθμό 199 από πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.
Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες σε Εύβοια, Λέσβο, Χίο και Αττική.
Οι Ευβοιώτες ας προστατέψουμε την περιοχή μας από τον επαναλαμβανόμενο κίνδυνο των πυρκαγιών το καλοκαίρι, ειδικότερα τώρα που αρχίζει η περίοδος των μελτεμιών.