Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Aυξάνει τις καύσεις η φλούδα του μήλου


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Iowa, το ουρσολικό οξύ, ένα φυσικό συστατικό που βρίσκεται στις φλούδες του μήλου, έχει την ιδιότητα να μας προστατεύει, εν μέρει, από την παχυσαρκία.
Η πανεπιστημιακή έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια-πειραματόζωα, στα οποία χορηγήθηκε μια πλούσια σε θερμίδες και λίπος διατροφή. Τα μισά από αυτά ελάμβαναν ουρσολικό οξύ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα πειραματόζωα που ελάμβαναν το συγκεκριμένο φυσικό συστατικό παρουσίασαν αύξηση του μυϊκού ιστού, αλλά και του λεγόμενου καφέ λίπους.
Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προκαλούνται αυξημένες καύσεις θερμίδων, μια διαδικασία που με τη σειρά της προφυλάσσει από την παχυσαρκία, τα πρώιμα στάδια του διαβήτη και τη λιπώδη διήθηση του ήπατος.