Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εσωτερικό πληροφοριακό σύστημα και επιμόρφωση προσωπικού στους δήμους

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Για την καλύτερη λειτουργία των δήμων μας και προκειμένου οι δημότες να εξυπηρετούνται καλύτερα είναι αναγκαίο να θέσουν οι ΟΤΑ της περιοχής μας άμεσα ως ύψιστη προτεραιότητα τη δημιουργία εσωτερικού πληροφοριακού συστήματος, μιας ευρείας βάσης δεδομένων, η οποία θα αφορά θέματα των δημοτικών υπηρεσιών. 
Η ηλεκτρονική αυτή  βάση θα περιλαμβάνει, αλλά και θα συστηματοποιεί και θα συνδέει από τη νομοθεσία έως περιπτωσιολογία υποθέσεων, από αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων έως ατομικές διοικητικές πράξεις.
Επίσης, είναι απαραίτητο οι δήμοι μας να δώσουν ιδιαίτερο βάρος και στην ανάγκη της ανακατανομής, βάσει των απαιτήσεων του έργου και του φόρτου των υπηρεσιών, των ανθρώπινων δημοτικών πόρων, καθώς και στη διαρκή ουσιαστική επιμόρφωση των εργαζομένων επί του αντικειμένου της εργασίας τους.
Τέλος, πρέπει να δειχθεί ενδιαφέρον από τους δήμους μας σε θέματα που αφορούν τη διευκόλυνση των δημοτών και των εργαζομένων σ' αυτούς, μέσω της καλύτερης οργάνωσης των δημοτικών γκισέ πληροφοριών και των τοπικών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).