Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ψήφος πρώτα και πάνω από όλα με ρεαλισμό και υπευθυνότητα


Στοίχημα αποτελούν οι εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς η ψήφος των Ελλήνων πολιτών θα καθορίσει τη μοίρα της χώρας, τη δική τους και των παιδιών τους για τα επόμενα χρόνια.
Σ’ αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται απλά και μόνο η επόμενη κυβέρνηση και το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Σηματοδοτείται η διαμόρφωση νέου πολιτικού σκηνικού και η κατεύθυνση της χώρας, για τη λήψη απαραίτητων τόσο θεσμικών όσο και διαρθρωτικών μέτρων, αλλά και για άμεσες παρεμβάσεις που θα αποβλέπουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε Έλληνα πολίτη, στην απασχόληση και στη διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των οικογενειών, ιδίως του μέσου και του φτωχού νοικοκυριού.

Η ρητορική και οι προεκλογικές κορόνες, που υιοθετήθηκαν την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εκλογέων από το να ψηφίσουν. Ήδη, είναι φανερό ότι οι λιγότεροι σκέπτονται να μείνουν στο σπίτι τους και να απόσχουν από τις εκλογές ή να ρίξουν ψηφοδέλτιο άκυρο ή λευκό.
Τα πολλά λόγια, πλέον, είναι φτώχεια. Οι Έλληνες με ρεαλισμό και όνειρο θα πάμε στην επόμενη μέρα. Θα ψηφίσουμε με ευθύνη και λογική, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο.