Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ελαιοπαραγωγικών Περιφερειών


Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ελαιοπαραγωγικών Περιφερειών δημιούργησαν 13 ελαιοπαραγωγικές περιφέρειες 5 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Οι περιφέρειες που συγκροτούν το φόρουμ είναι για την Ελλάδα οι ελαιοπαραγωγικές περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης. Οι υπόλοιπες 11 ελαιοπαραγωγικές περιφέρειες του φόρουμ είναι περιφέρειες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Κροατίας.

Πιο συγκεκριμένα, πέραν των προαναφερόμενων περιφερειών της χώρας μας, το φόρουμ το συγκροτούν για την Ισπανία οι περιφέρειες της Ανδαλουσίας και της Καταλονίας, για την Ιταλία οι περιφέρειες της Emilia Romagna, της Puglia, και της Τοσκάνης, για τη Γαλλία οι περιφέρειες της Κορσικής, της Langedoc-Roussillon, της Provence-Cote, της d’Azur-Alpes και της Rhone-Alpes, και για τη Κροατία οι περιφέρειες του Dubrovnik-Neretva και της Istria.
Αναμένεται ότι η συγκρότηση αυτού του φόρουμ θα δώσει τη δυνατότητα στους ελαιοπαραγωγούς των προαναφερθέντων περιφερειών να ακούγονται επίσημα, ενώ παράλληλα θα τους δώσει την ευκαιρία να εναντιώνονται  αποτελεσματικότερα σε όποιες αγροτικές πολιτικές της ΕΕ τους ζημιώνουν.