Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

''Θα με βρουν απέναντί τους αν τολμήσουν να πειράξουν το ΚΕΔΔΥ της Εύβοιας'', υπογραμμίζει η κ. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη


Η δραστήρια βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ, ήδη, έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Μαρτίου, να συνεδριάσει στη Βουλή η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα τη διατήρηση και την ενίσχυση των Κέντρων Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ).
Στην Επιτροπή θα παραβρεθούν ο προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Εύβοιας, κ. Καλτσάς καθώς και ο ψυχολόγος  του ΚΕΔΔΥ Εύβοιας, κ. Καρυστινός.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη υπογραμμίζει ότι θα τη βρουν απέναντί τους αν τολμήσουν να πειράξουν το ΚΕΔΔΥ της Εύβοιας.
Επισημαίνεται ότι τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν στις έδρες όλων των νομών, έχουν ιδρυθεί με τον νόμο 2817/2000 και καλύπτουν μαθητές που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων. Μαθητές δηλαδή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως :
▪Μαθητές που έχουν κινητικά προβλήματα (δυσκολία στην κίνηση).
▪Μαθητές που έχουν προβλήματα με τα μάτια τους ,τα αυτιά τους (δυσκολεύονται να δουν στον πίνακα, να ακούσουν τον δάσκαλο κτλ).
▪Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες (δυσκολεύονται σε μερικά μόνο μαθήματα, στην ανάγνωση, γραφή, αριθμητική κτλ).
▪Μαθητές που έχουν ψυχολογικά προβλήματα (παιδιά που δεν νιώθουν καλά και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, να διαβάσουν, να γράψουν κτλ).
▪Μαθητές που έχουν δυσκολίες στην κοινωνική τους ζωή (δυσκολεύονται να κάνουν παρέες, να παίζουν με τους συμμαθητές τους κτλ).
▪Μαθητές που έχουν νοητική υστέρηση (δυσκολεύονται να αντιληφθούν και να καταλάβουν εύκολα όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους).