Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κάνει θραύση ο ηλεκτρονικός τζόγος !


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περίπου 400 χιλιάδες Έλληνες on-line καταναλωτές ασχολήθηκαν την περσινή χρονιά με τον διαδικτυακό τζόγο και συγκεκριμένα με το on-line poker, το on-line cazino, το on-line μπίνκο, την on-line λοταρία και το on-line αθλητικό στοίχημα.
Ο αριθμός αυτός είναι κατά 25% μεγαλύτερος από τον αριθμό της αντίστοιχης έρευνας του 2010.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ELTRUN , ο τυπικός Έλληνας on-line καταναλωτής που εμπλέκεται με τον ηλεκτρονικό τζόγο χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο το internet 23,3 ώρες την εβδομάδα, φτάνοντας τα επίπεδα του εθισμού. Κάνει 16,2 ηλεκτρονικές αγορές το χρόνο και ξοδεύει συνολικά 1350 ευρώ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλικιακή κατανομή των Ελλήνων χρηστών του ηλεκτρονικού τζόγου τα τελευταία δυο χρόνια :
▪Υπάρχει μια μικρή μετατόπιση των χρηστών σε μεγαλύτερες ηλικίες (αύξηση της ηλικίας 43-50 από το 3% σε 8%).
▪Καταγράφεται ένα σοβαρό ποσοστό 8% στις νέες ηλικίες, δεδομένου ότι το 2011 περίπου 32 χιλιάδες νέοι, ηλικίας 14-20 ετών, έπαιξαν στο διαδίκτυο καζίνο, τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα.
Επισημαίνεται ότι η ευρωπαϊκή αγορά του ηλεκτρονικού τζόγου εκτιμάται ότι έφτασε στα τέλη του 2011 στα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο ηλεκτρονικός τζόγος μέσω κινητού έφτασε στα 57 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας όμως ετήσια ανάπτυξη που ξεπέρασε το 50%.