Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η διεθνής εικόνα της χώρας


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Σοβαρά πλήγματα έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια η εικόνα της χώρας μας διεθνώς, επηρεάζοντας κάθε συνδεδεμένη με αυτή δραστηριότητα.
Ο τρόπος που προβλήθηκε η Ελλάδα από το 2004 και μετά είναι εγκληματικός.

Οι ανέμελοι Έλληνες γίναμε ξαφνικά τεμπέληδες, άσωτοι, απατεώνες, διεφθαρμένοι και λαθρεπιβάτες του ευρώ.
Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google σε σχέση με την Ελλάδα είναι αποκαλυπτικά για την εικόνα της χώρας μας στο διαδίκτυο : Πρώτο με διαφορά είναι το Greece crisis, δεύτερο το Zorba the Greek και τρίτο το Greek corruption. Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Αρχαία Ελλάδα και η Ακρόπολη, κάτι που δείχνει πόσο μεγάλη ζημιά έχει γίνει στη φήμη μας τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, η άσχημη αυτή εικόνα της χώρας μας, που της έχει δώσει τον τίτλο του μαύρου προβάτου της παγκόσμιας οικονομίας, είναι αναστρέψιμη.
Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει διεθνώς, με πρωτοβουλία ανθρώπων της ομογένειας, ένα κύμα στήριξης της Ελλάδας που εκφράζεται στις κεντρικές πλατείες των ευρωπαϊκών και όχι μόνο πόλεων, αλλά και από πολιτικές δυνάμεις διάφορων χωρών και μέσα από κοινοβούλια. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το σύνθημα : Είμαστε όλοι Έλληνες !
Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις προσφέρονται για ριζική αλλαγή, προς το καλύτερο στην εικόνα της Ελλάδας, προτρέποντας για την αναζήτηση της ουσιαστικής καλής μας ταυτότητας.