Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο πιο κρύος Φεβρουάριος των τελευταίων ετών στην Ευρώπη


Η εξέλιξη του καιρού στη βόρεια Εύβοια

Εδώ και 15 ημέρες πολικό κρύο σαρώνει την Ευρώπη και δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το χειρότερο κύμα ψύχους που έχει πλήξει τη Γηραιά ήπειρο εδώ και δεκαετίες.
Στελέχη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) εκτιμούν ότι ο Φεβρουάριος θα παραμείνει πιθανότατα ένας κρύος μήνας μέχρι το τέλος του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο μετεωρολόγος στο Weather Channel της Βρετανίας κ. Λέον Μπράουν δήλωσε ότι << θα υπάρξει αλλαγή του καιρού το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, αλλά όχι σε πιο ήπιο καιρό, πιθανότατα οι χαμηλές θερμοκρασίες να διαρκέσουν όλο το μήνα >>.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα, Έλληνες μετεωρολόγοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει βελτίωση του καιρού και ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα συνεχιστούν, εκτός από τις βόρειες και ορεινές περιοχές της χώρας.
Στη βόρεια Εύβοια θα μειωθεί το κρύο, πλην των ορεινών περιοχών. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν οι βροχές κατά περιόδους.
Περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού στην περιοχή μας, μπορείτε να έχετε πληροφόρηση μέσω του ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΙΡΟΥ του blog μας και συγκεκριμένα να ενημερωθείτε για το τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες στην Αιδηψό, στην Ιστιαία, στους Ωρεούς, στη Λιχάδα, στο Πευκί, στη Λίμνη, στην Αγία-Άννα, στο Μαντούδι και στο Προκόπι.