Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Γίνονται οι διοικητικές πράξεις για την αποπληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2011


Το παρόν χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ διοικητικές πράξεις για την αποπληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του  2011.
Όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, σχετικά με την αποπληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 στους αγρότες, αυτή θα γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διοικητικές πράξεις στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο υπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και των βοσκοτόπων γίνεται στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), μετά από υπόδειξη του παραγωγού.
Οι ΕΑΣ είναι υπεύθυνες για την ορθή ενσωμάτωση των ψηφιοποιηθέντων αγροτεμαχίων στο υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στην περίπτωση δε, που το αγροτεμάχιο ή ο βοσκότοπος που δηλώνει κάθε παραγωγός εμπίπτει σε μη επιλέξιμη περιοχή, τότε αυτός ενημερώνεται αμέσως από το προσωπικό της ΕΑΣ που κάνει την ψηφιοποίηση, στο πλαίσιο του συμφώνου ποιότητας έγκυρης υποβολής δηλώσεως μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ/ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η ανωτέρω διαδικασία συμπληρώνεται σε δεύτερο βαθμό από διοικητικές πράξεις για την επίλυση σφαλμάτων στην υποβολή της δήλωσης.
Οι εν λόγω πράξεις γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να επιλύουν προβλήματα μη καταβολής ενισχύσεων.