Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μοναδικές ιδιότητες του αγνού παραδοσιακού ελληνικού μελιού


Το απολαυστικό και αγνό παραδοσιακό μέλι είναι ξεχωριστό και θαυματουργό, καθώς είναι το μοναδικό προϊόν στη ζωή μας που μπορεί, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά, να διατηρηθεί στο φυσικό περιβάλλον ακόμα και για πολλούς αιώνες και να είναι φαγώσιμο χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση και η διατροφική του αξία.
Το μέλι είναι ένα από τα λίγα προϊόντα που μπορούν να συσκευάζονται και να πωλούνται κατευθείαν από τη φύση. Ως προϊόν δεν απαιτεί καμία επεξεργασία ή καθαρισμό.
Ιδιαίτερα εύγεστο και υγιεινό και περιζήτητο στον κόσμο είναι το ελληνικό μέλι και ιδιαίτερα το ευβοιώτικο. Τα καλά ελληνικά μέλια αποτελούν εξαιρετικά προϊόντα είτε καταναλώνονται ξεχωριστά ως λιχουδιές είτε μαζί με άλλα τρόφιμα. Η μαγειρική των ελληνικών μελιών με βότανα, το παστέλι με αγνό μέλι, το ψωμί με μέλι και το τσάι με μέλι συμπεριλαμβάνονται στις προτιμήσεις πολυάριθμων καταναλωτών.
Όμως, το μέλι δεν είναι μόνο εξαιρετικό τρόφιμο. Από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται, επίσης, ως προϊόν ομορφιάς και υγείας.
Το μέλι στην ομορφιά : Τα πιο δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς στην αγορά σήμερα που περιέχουν μέλι είναι στην κατηγορία φροντίδας του δέρματος, ειδικά προϊόντα μπάνιου και ντους, κρέμες προσώπου και λοσιόν για το δέρμα και για τα μαλλιά.
Το μέλι για το άγχος : Το μέλι είναι κοινό φάρμακο για την αϋπνία, που είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα του άγχους. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και βοηθά στον βραδινό ύπνο.
Το μέλι για την κόπωση : Η κατανάλωση μελιού εξουδετερώνει το αίσθημα κόπωσης.
Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται καθημερινά αυξάνει την Ενέργεια μέσα σε μία εβδομάδα.