Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσβαση στη ραδιοτηλεοπτική μας κληρονομιά


Ο ιστορικός θησαυρός της δημόσιας ΕΡΤ, που αποτελεί σχεδόν το 70% του συνόλου του ελληνικού οπτικοακουστικού υλικού, ξαναγεννιέται και αποκτά ευρύ κοινό μέσα από τις νέες τεχνολογίες.
Χωρίς να γίνει ιδιαίτερη διαφήμιση εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες, όλων των ηλικιών, καθημερινά κάνουν χρήση του ιδιαίτερου τόπου της σελίδας του αρχείου της ΕΡΤ και αποκτούν πρόσβαση σε αυτή τη σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εκπομπών και συγκεντρώνει πολύτιμες πληροφορίες για το σύνολο των έργων που παρουσιάζονται σ’ αυτήν.
Πρόκειται για μερικά από τα πιο σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο με αφορμή ιστορικές και προσωπικές επετείους.
Χιλιάδες ώρες προγράμματος, ταινιών και φωτογραφιών είναι πλέον διαθέσιμες στο κοινό, ενώ οι εργασίες της ψηφιοποίησης συνεχίζονται συστηματικά, με στόχο να γίνει διαθέσιμο το σύνολο του αρχείου.
Ας σημειωθεί ότι σύντομα θα δημιουργηθεί και η κατάλληλη υποδομή που θα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο αρχείο νοηματικής γλώσσας, υπότιτλων ή ακουστικής περιγραφής.
Αξίζει να διαθέτουμε μέρος από το χρόνο μας γι’ αυτή την ραδιοτηλεοπτική μας κληρονομιά, χτυπώντας στο link της ΕΡΤ http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/index.aspx