Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η Υπηρεσία και το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ιστιαίας


Κατά γενική παραδοχή το ΕΚΑΒ Ιστιαίας προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.
Ο κόσμος ζητεί να ενισχυθεί με προσωπικό και να βελτιωθούν κατά λειτουργικό τρόπο οι εγκαταστάσεις του.
Δυστυχώς, στους αρμόδιους επικρατεί μεγάλη αδιαφορία να λύσουν τα προβλήματα της σπουδαίας αυτής υπηρεσίας.

Έτσι, η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ αφήνει το ΕΚΑΒ Ιστιαίας με οκτώ μόνο διασώστες και ας γνωρίζει ότι για να καλύπτονται καλύτερα οι βάρδιες από αυτό χρειάζονται τουλάχιστον άλλα δύο άτομα.
Είναι γεγονός, παρότι αναμένεται να βγει προκήρυξη για 200 άτομα για την πανελλαδική κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ, ότι εκφράζονται αμφιβολίες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιστιαίας με προσωπικό. Και αυτό γιατί η δημοτική αρχή δεν επιζητεί την ενίσχυσή του, αλλά αντίθετα το έχει απαξιώσει.
Οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού του ΕΚΑΒ Ιστιαίας δεν συνάδουν σε πολιτισμένη χώρα, καθώς η Υπηρεσία έχει εγκατασταθεί σε κτίριο του δήμου που παραπέμπει ευθέως σε τριτοκοσμική χώρα.
Όσοι επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Ιστιαίας μένουν αποσβολωμένοι από την άσχημη κατάστασή τους. Ιδιαίτερα, ξαφνιάζονται δυσάρεστα όσοι γνωρίζουν το ανεκτίμητο έργο των διασωστών και το σεβασμό, τη φροντίδα και την αξιοποίηση που έχουν σε άλλες περιοχές.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ιστιαίας δεν πτοούνται. Δίνουν περιεχόμενο στο αντικείμενο εργασίας τους και ενδιαφέρονται να γίνονται χρήσιμοι στον κόσμο, πέραν των τυπικών υποχρεώσεών τους.
Ως ένα ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρουμε τη δημιουργία του χρηστικού facebook ΕΚΑΒ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ από τον Κώστα Αναγνωστόπουλο και τον Κωνσταντίνο Αρβανίτη, που επιδοκιμάζεται από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Η Κεντρική Υπηρεσία ΕΚΑΒ, η δημοτική αρχή, οι βουλευτές και οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς έχουν την υποχρέωση για την υψίστης σημασίας αυτή Υπηρεσία και το προσωπικό της να δείξουν το ενδιαφέρον τους. Δεν μπορούν να υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν το θέμα. Στο κάτω κάτω ας απευθυνθούν στο διευθυντή του ΕΚΑΒ ΕΥΒΟΙΑΣ κ. Γιώργο Πριόνα για να πληροφορηθούν λεπτομερώς για τα προβλήματα του τοπικού ΕΚΑΒ και του προσωπικού του.
Ας γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι όλοι τους και ο καθένας τους ξεχωριστά έχουν χρεωθεί από τον κόσμο την ευθύνη για την τωρινή τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν οι ανεκτίμητοι διασώστες μας.