Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Τα καρυκεύματα ενάντια στις λιπαρές τροφές


Τα καρυκεύματα μπορούν να γίνουν ασπίδα ενάντια στις λιπαρές τροφές, υποστηρίζουν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα μίγμα καρυκευμάτων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μειώσει το στρες που προκαλούν οι πλούσιες σε λιπαρά τροφές στην καρδιά.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι κάθε φορά που τρώμε, ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί τις θερμίδες που λαμβάνονται από τους υδατάνθρακες για ενέργεια ενώ τις περίσσιες θερμίδες τις μετατρέπει σε τριγλυκερίδια τα οποία αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα για μετέπειτα χρήση.
Έτσι, μας συμβουλεύουν για να σωθούμε από την επιβαρυντική για τον οργανισμό μας δράση των λιπαρών να χρησιμοποιούμε καρυκεύματα, όπως να προσθέτουμε λίγη κανέλα στο παγωτό, αρκετό πιπέρι ή άλλο μπαχαρικό σε άκρως λιπαρά φαγητά με σάλτσες ή κρέμα γάλακτος.