Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελεύθερης Φωνής των Πολιτών


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη


Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελεύθερης Φωνής των Πολιτών αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας.
Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες Πολίτες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων, με ή χωρίς κομματικές ταυτότητες, αντιδρούν στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στους εργαζόμενους και στη χώρα μας από το ΔΝΤ και τους ηγέτες της Ευρωζώνης.

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 150.000 Πολίτες ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική γενική απεργία, αλλά και έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτές τις ώρες -όπως έχει δημοσιοποιηθεί- επικεντρώνεται στο πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους και στην εύρεση λύσης για τα σοβαρότατα προβλήματα της Ευρωζώνης.
Εν τούτοις δεν έλειψαν, δυστυχώς, τα επεισόδια και οι εικόνες πολεμικών συρράξεων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά και των δυνάμεων της αστυνομίας, από τους γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους, που επιχείρησαν να αμαυρώσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων.
Έτσι, η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων εργαζομένων στο Σύνταγμα στην Αθήνα στιγματίστηκε από τον άδικο χαμό ενός 53χρονου διαδηλωτή και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή προδομένος από την καρδιά του. Ο άτυχος άνδρας, οικοδόμος στο επάγγελμα, συμμετείχε ενεργά στην πορεία και υπέστη τα επεισόδια των κουκουλοφόρων, οπότε συνέβη το καρδιακό επεισόδιο και οδηγήθηκε στο θάνατο. Ωστόσο, οι σκηνές βίας, που παρακολούθησε όλος ο κόσμος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε βάρος των ομάδων κουκουλοφόρων και ήδη οι ομάδες αυτές αντιμετωπίζονται απ’ όλους τους Πολίτες ως εχθροί της Ελληνικής Κοινωνίας και της Δημοκρατίας.
Τις ίδιες ώρες, οι ίδιοι ή άλλοι εχθροί της Δημοκρατίας επιχειρούν να φιμώσουν την Ενημέρωση, μέσω συκοφαντικών απόψεων και σχολίων σε βάρος όλων όσων επωνύμως εκφράζουν τις απόψεις τους για τα Κοινά και υπερασπίζουν τη Δημοκρατία μας και το δικαίωμα της Κοινωνίας να απεργεί και να διαδηλώνει. Οι εχθροί αυτοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα ή την ανωνυμία τους και δηλώνουν <<ευαίσθητοι δημοκράτες>>, επιδιώκοντας τη δημιουργία εστιών έντασης, φόβου και αποπροσανατολισμού. Ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιούν και τις δυνατότητες του διαδικτύου.
Ο κόσμος, συνήθως, τους παίρνει χαμπάρι. Δεν παρασύρεται, ούτε τρομοκρατείται. Αντίθετα τους κράζει, αλλά και τους στερεί τη δυνατότητα να βλάψουν τη Δημοκρατία. Σχεδόν πάντα τους ξεχωρίζει από εκείνους τους Πολίτες που επιλέγουν να καταγγέλλουν τα, κατά τη γνώμη τους, κακώς κείμενα ανωνύμως ή με χρήση ψευδονύμων. Βλέπετε οι κουκουλοφόροι, εχθροί της Κοινωνίας, ουδέποτε τοποθετούνται για τα διάφορα Κοινά θέματα της Κοινωνίας, αλλά αρέσκονται σε προσωπικές αήθεις επιθέσεις και σε συκοφαντίες σε βάρος επωνύμων που ενδιαφέρονται για το Κοινό Καλό.
Όλοι οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων και πολλοί υπεύθυνοι ιστολογίων, όπως η Ελεύθερη Φωνή των Πολιτών από χθες αντιμετωπίζουν τους κουκουλοφόρους με τον δέοντα τρόπο. Δεν τους δίνουν βήμα για να ρυπαίνουν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και να προσβάλουν τις Αξίες και την Αξιοπρέπεια των Πολιτών που επιλέγουν την Ενημέρωση και το Διάλογο μέσω του διαδικτύου. Αυτό αποτελεί αυτονόητη ενέργεια.
Άλλωστε, η υπεράσπιση της Δημοκρατικής Πολιτείας αποτελεί, βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματός μας, υπέρτατο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση όλων των Ελλήνων.