Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας


Εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 74/18.08.2011 η Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ έχει 257 μέλη και αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες, τους 58 εκλεγόμενους Αντιπεριφερειάρχες, τους Αντιπεριφερειάρχες που ορίστηκαν με αποφάσεις Περιφερειαρχών για το διάστημα της θητείας τους και τους Εκπροσώπους των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας.
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία τα 12 από τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, ενώ τις υπόλοιπες 13 θέσεις τις έχουν  καταλάβει ήδη, χωρίς ψηφοφορία (ex officio), οι 13 Περιφερειάρχες.
Επίσης, η Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ θα εκλέξει τα 5 μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου.
Το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εντός πέντε (5) ημερών από την εκλογή του θα εκλέξει, με μυστικές ψηφοφορίες, ξεχωριστά το Προεδρείο του, δηλαδή τον Πρόεδρο, τον Α’ Αντιπρόεδρο, τον Β’ Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία της ΕΝΠΕ.