Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Αξιέπαινη δράση για τον καθαρισμό των ακτών


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ανέλαβε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου με πρωτοστατούσα την Δημοτική Κοινότητα Αλιβερίου και σε συνεργασία με τις τοπικές σχολικές μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα,  με το σύνθημα « καθαρίζουμε τον τόπο μας ομορφαίνουμε την ζωή μας », καθάρισε ακτές της περιοχής Αλιβερίου.
Πέτυχε άψογη συνεργασία με τις τοπικές Σχολικές Μονάδες του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου και 2ου Γεν. Λυκείου και ΕΠΑΛ.
Η ακτογραμμή πλέον του Αλιβερίου λάμπει από καθαριότητα.
Τα παιδιά μετακινήθηκαν με τα λεωφορεία του Δήμου και του ΚΤΕΛ.
Αξίζει να επαινεθεί, επίσης, ότι τα παιδιά πλαισίωσαν εθελοντές από Πυροσβεστική, Λιμενικό, συνοδοί και εκπαιδευτικοί όπως και σύσσωμος ο Δήμος, με το Τοπικό Συμβούλιο, Δημοτικοί Σύμβούλοι, υπάλληλοι, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.
Καθαρισμούς ακτών έκαναν πριν λίγες ημέρες και άλλοι δήμοι της χώρας, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες όπως με συλλόγους περιβαλλοντολογικούς, τοπικούς, επαγγελματιών, και άλλους.
Θα ήταν ευχάριστο ανάλογη αξιέπαινη εθελοντική δράση να αναλάβουν για τον καθαρισμό ακτών και οι ΟΤΑ της βόρειας Εύβοιας, καθώς σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές ακτές της περιοχής που έχουν σκουπίδια.
Είναι κρίμα αυτά να αποτελέσουν με τις βροχές και τις τρικυμίες πηγή οικολογικής καταστροφής και ρύπανσης των θαλασσών μας και γενικότερα των παραθαλάσσιων περιοχών μας.