Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ενημέρωση για νέους συνταξιούχους!

Όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τις αλλαγές που επέρχονται στα Επικουρικά ταμεία, τα Βαρέα και ανθυγιεινά, τη διαδοχική ασφάλιση και για τις αποφάσεις για ταχύτερες συντάξεις.

Eπικουρικά ταμεία
 
Εντός του Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η εκπόνηση νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τα επικουρικά ταμεία που θα αλλάξει άρδην την επικουρική ασφάλιση στη χώρα, ενώ θα οδηγήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και σε μείωση των συντάξεων έως και 30%.
 
Βαρέα και ανθυγιεινά
 
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η οριστική λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά. Από τη λίστα θα βγουν μια σειρά από επαγγέλματα, όπως του γραμματέως και του κομμωτή, ενώ θα ενταχθούν άλλα όπως του νοσοκόμου, του πυροσβέστη, κλπ.
 
Διαδοχική ασφάλιση
 
Ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων με διαδοχική ασφάλιση επιβάλει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση υποβάλλονται από το Σεπτέμβριο για σύνταξη στο ΙΚΑ, ακόμη και όταν το ΙΚΑ δεν είναι το τελευταίο ταμείο, θα αντιμετωπίζονται όσον αφορά την παροχή στοιχείων σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο από τους διευθυντές των περιφερειακών και τοπικών υποκαταστημάτων απονομής συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου. Ήδη την ημερομηνία εφαρμογής της αλλαγής προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
Ταχύτερες συντάξεις
 
Για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι συνταξιοδοτούμενοι μέχρι να εκδοθούν οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις και να καταβληθούν οι συντάξεις, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να εφαρμόζει το νέο μέτρο της έκδοσης και καταβολής προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ταμεία. Το μέτρο περιλαμβάνει και τις συνταξιοδοτήσεις του Δημοσίου, όπου οι υπηρεσίες του αντιδρούν, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.