Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η Πολιτική Προστασία της βόρειας Εύβοιας


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη


Ο συντονισμός των δράσεων σε επίπεδο προστασίας των δασών, αλλά και η κατάρτιση σχεδίων για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την Πολιτική Προστασία της βόρειας Εύβοιας.
Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας είναι απαραίτητο να συζητηθούν και να αποφασιστούν βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στις υποδομές καθώς και συμπληρωματικά μέτρα ώστε Περιφέρεια, Δήμοι, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δασαρχεία, Δασικοί Συνεταιρισμοί και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι η ανάγκη διεκδίκησης περισσότερων κονδυλίων προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες και η προετοιμασία των φορέων με τα κατάλληλα μέσα για την αντιμετώπισή τους. Η ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου δικτύου επιτήρησης των δασικών περιοχών και η λειτουργία επί 24ώρου βάσεως ενός στελεχωμένου κέντρου επιχειρήσεων, με παράλληλη ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους κινδύνους από δασικές πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια.