Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Άνοδος στις αφίξεις τουριστών


Συνεχίζεται η άνοδος στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα. Για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2011, με βάση τα στοιχεία από τα 13 κύρια και περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, που συγκέντρωσε και δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η άνοδος στις αφίξεις είναι ανεβασμένη σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που προοιωνίζει ότι το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί και την καλοκαιρινή περίοδο !
Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι αφίξεις ξένων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθαν στις 1.147.000 στο πρώτο τετράμηνο του 2011, έναντι 1.086.000 στο πρώτο τετράμηνο του 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,6%. Γενικά, από τους φορείς του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα σημειώνεται η μεγάλη αύξηση των προ-κρατήσεων των ξενοδοχείων και εκτιμάται ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα το 2011 ως σύνολο.
Στην άνοδο της τουριστικής κίνησης του 2011 συντελεί και η πολιτική αστάθεια στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ο τουριστικός κλάδος ενισχύεται φέτος και λόγω της μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ, γεγονός που μειώνει τη μέση τιμή ανά τουριστικό κατάλυμα.